Här är några nöjda användare

– Pappa blev tröttare och tröttare, för varje gång vi träffades. Med Moxiam-appen förstod jag att pappa gick upp på toaletten flera gånger per natt. Kort därpå förstod jag att han hade drabbats av inkontinens.

Lena, 43 år, Göteborg

Lenas pappa bor ensam och har drabbats av åldersdemens. Lena är enda barnet och besöker sin pappa flera gånger i veckan. De dagar hon inte kan besöka sin pappa ringer hon honom minst en gång per dag för att ta reda på hur han mår. Med hjälp av Moxiams dataanalys förstod hon att nattbeteendet hade förändrats- Lena kunde snabbt dra slutsatsen att hennes pappa hade drabbats av något som gjorde att han behövde besöka toaletten oftare.

– Åke är vår älsklingsmorbror, han är 92 år och bor ensam i en lägenhet. Min syster och jag brukade ringa honom varje morgonför att säkerställa att allt var OK. När han inte svarade, så har det blivit panik. Någon av oss har fått skynda iväg från jobbet eller annan aktivitet för att ta reda på om det hänt honom något. Lyckligtvis har det hittills aldrig varit värre än att han lyckats lägga av telefonluren. Med Moxiams app vet jag att han kommit upp på morgonen och om han följt sina dagliga rutiner. Samtalen med min syster och med Åke blir betydligt mindre stressade.

John, 53 år, Stockholm

Åke har ett Moxiam system installerat som gör att hans anhöriga via en app i sina telefoner kan se var i sin lägenhet Åke befinner sin och hur han har rört sig mellan lägenhetens olika rum. Moxiam bygger på att med minsta möjliga påverkan på en persons integritet ända veta tillräckligt mycket för att alla skall kunna känna sig trygga.

Moxiam sänkte min vilopuls!

– Min mamma drabbades av demens tidigt i livet och det har varit oerhört påfrestande för alla inblandade. Relationen mellan mamma och mig blev snabbt riktigt dålig. Alla samtal  mellan oss handlade bara om att jag kontrollerade om mamma ätit, gått upp och skött sin hygien. Mamma är på gränsen att klara av att bo kvar hemma ensam och hon vägrar att flytta från sin lägenhet. Med Moxiam så får jag en notis när mamma har gått upp på morgonen och om hon följt sina dagliga rutiner. Det gör att jag istället för att börja ett samtal med henne och säga ”-Har du ätit?”, så säger jag istället ”-Jag älskar dig”.

Kajsa, 41 år, Göteborg

Kajsa’s mamma har ett Moxiam-system installerat som gör att hon vet att hennes mamma har stigit ur sängen på morgonen, gått via hallen och toaletten ut i köket och slagit på kaffebryggaren. Kajsa har berättat hur hennes stressnivå går ner när det plingar till i telefonen på morgonen och att hon vet att hennes mamma har följt sin morgonrutin.

Nu kommer jag ut mycket oftare!

– Min älskade Johan har tyvärr åldrats fortare än jag själv. Jag vill inte under några omständigheter lämna honom på ett boende, men att bli låst hemma varje minut skulle inte fungera. Med Moxiam vet jag att Johan inte öppnat ytterdörren och jag kan också se hur han rör sig mellan rummen i huset. Nu kan jag gå ett varv i parken, fika med mina väninnor eller ta en längre promenad i parken utan att behöva stressa.

Gun, 72 år, Göteborg

Gun lever sedan många år med Johan, som hon sköter om i hemmet. Johan är inte sämre att han klarar sig själv några timmar, men att inte veta att Johan är kvar huset eller var han är väldigt stressande för Gun, vilket har gjort att hon har slutat att gå ut. Med Moxiam kan Gun se hur Johan rör sig i huset och också se om han har öppnat ytterdörren och gått ut.

Lätt att komma i gång

Vi levererar boxen inom 3-5 arbetsdagar. Boxen innehåller allt du behöver: sensorer, gateway och kablar.

Installationen är enkel – bara 2 sladdar att koppla in utan verktyg.

Behöver du hjälp med installation? Vi samarbetar med Techbuddy om du behöver hjälp med att installera Moxiam. Klicka här för att boka en tekniker som kommer hem till dig och hjälper dig för 499 kr.