Så här fungerar tjänsten Moxiam

I hemmet placeras sensorerna ut på strategiska ställen, en i varje rum samt en på ytterdörren.

Sensorerna kommunicerar med en molntjänst som ni anhöriga enkelt följer från er smartphone eller dator. Tack vare Moxiams molntjänst får de anhöriga meddelanden om det sker förändringar hos den boende. Alternativt kan man själv gå in i appen och avläsa historik eller se om rörelsemönstret är normalt.

Tjänsten Moxiam baseras på avancerade algoritmer och är ett självlärande system. Varje person är unik och tjänsten anpassar sig till individen automatiskt genom att den boendes rörelsemönster registreras av sensorerna. Efter ungefär 2 veckor har systemet lärt sig hur den boendes vanor ser ut. På så sätt kan tjänsten skicka information till de anhöriga i de fall rörelsemönstret förändrats.

Informationens betydelse

Moxiam tjänsten har 3 olika status nivåer – grön, gul och röd. Grönt betyder att allt är normalt och det finns ingen anledning till oro. Gult betyder att du borde kontakta den boende snart och kontrollera att allt är som det ska. Om meddelandet är rött är det brådskande, och du bör omedelbart kontakta den boende för att säkerställa att den boende får den hjälp den behöver.

Moxiam-boxen

Moxiam-tjänsten levereras komplett med en trådlös gateway för hemmabruk, rörelse-sensorer och en dörrsensor, som kopplas upp till molntjänsten via en enkel installations-anvisning i Moxiam-appen. Tjänsten använder det befintliga internet som finns i hemmet.

Den som gör installationen kan enkelt bjuda in andra anhöriga och nära vänner via Moxiam appen, som skall ha tillgång till informationen i sina smartphones eller datorer. Vem och hur många som skall ha tillgång till informationen bestämmer du själv.

Lätt att komma igång

Efter beställning sker leverans inom 3-5 arbetsdagar. Boxen innehåller allt du behöver: sensorer, gateway och kablar.

Installationen är enkel – bara 2 sladdar att koppla in och du behöver inga verktyg.

Vad säger våra kunder idag?

“Moxiam hjälper mig att bättre förstå hur min mamma mår”

John, 53, Stockholm

“Nu har jag fått mer kvalitetstid för att umgås med min mamma.”

Kajsa, 41, Göteborg

Vill du ta del av andras upplevelser och läsa om vad de tycker?

Här hittar du fler referenser +++